Tahinli Kabak Tatlısı

Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    Tahinli Kabak Tatlısı
  • Yarım kilo kabak
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • (Eşim biraz tatlı seviyor bu yüzden şeker 1. 5 bardak ama siz 1 bardak ta katarsanız yeterlidir)
  • Tahin (isteğe bağlı)
  • Ceviz (isteğe bağlı)

Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

Selamun aleyküm :) Başta şunu belirtmek isterim, balkabağını hiç sevemedim. Ama eşimde çok seviyor. Herkesten yemek yemez sevmez ama benimkini çok seviyor kendim hiç sevmesem de güzel yapıyorum inşallah sizlerde beğenirsiniz) 🤗🤗💜💜
  1. Öncelikle şeker ve doğradığınız kabağı tencereye koyuyoruz.
  2. Bir gün böyle beklerse iyi olur ama ben genelde aldığım gün yapıyorum. (içine de 1 -2 damla su koyuyorum)
  3. Kaynayana kadar altı açık ocakta duracak kaynadıktan sonra altı kısık yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  4. Çatalı batırdığımızda pişip pişmediğini anlarız.
  5. Piştikten sonra soğuduğunda servise hazır tabağa alıp tahin ve dövülmüş cevizi ekliyoruz. Sunum tamamen size ait.

Yorumlar