Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kabak
- 1. 5 su bardağı şeker
- (Eşim biraz tatlı seviyor bu yüzden şeker 1. 5 bardak ama siz 1 bardak ta katarsanız yeterlidir)
- Tahin (isteğe bağlı)
- Ceviz (isteğe bağlı)
Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
Selamun aleyküm :) Başta şunu belirtmek isterim, balkabağını hiç sevemedim. Ama eşimde çok seviyor. Herkesten yemek yemez sevmez ama benimkini çok seviyor kendim hiç sevmesem de güzel yapıyorum inşallah sizlerde beğenirsiniz)
- Öncelikle şeker ve doğradığınız kabağı tencereye koyuyoruz.
- Bir gün böyle beklerse iyi olur ama ben genelde aldığım gün yapıyorum. (içine de 1 -2 damla su koyuyorum)
- Kaynayana kadar altı açık ocakta duracak kaynadıktan sonra altı kısık yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Çatalı batırdığımızda pişip pişmediğini anlarız.
- Piştikten sonra soğuduğunda servise hazır tabağa alıp tahin ve dövülmüş cevizi ekliyoruz. Sunum tamamen size ait.
Yorumlar
Yorum Gönder