Cevizli Kerebiç

Cevizli Kerebiç Tarifi İçin Malzemeler

Cevizli Kerebiç
  • 1 paket oda sıcaklığında terem yağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Alabildiği kadar un
İçi İçin ;
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz (çok çekmeyin biraz taneli olsun)
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi isteye bağlı
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • Tarçın çok derseniz
  • 1 tatlı kaşığı koyabilirsiniz
Üzeri İçin ;
  • Pudra şekeri

Cevizli Kerebiç Tarifi Yapılışı

Ben kerebiçi Antepte kaldığımda çok kıymetli komşularımdan öğrenmiştim. Buradan da onlara selamlar olsun. Yapılışına geçelim.
  1. Margarin sıvı yağ yumurta vanilya pudra şekeri güzelce yoğrulur.
  2. Alabildiğince un 1 paket kabartma tozu ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp içine hazırlamış olduğumuz cevizli karışımdan koyup elimizle yuvarlayıp kalıbımızla sekil verip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  4. 180 derecede üzerini yakmadan pişiriyoruz. İlk sıcağı çıktıktan sonra pudra şekeri döküyoruz.
    Gerçekten tadına doyum olmuyor. Bir yiyen bir daha istiyor. Yapacak olanlara kolay gelsin. 35 adet çıkıyor. Afiyet olsun. 🙋‍♀️😊

Yorumlar